3 Kasım 2012 Cumartesi

Blogunuzun Gelişme Sürecini Hızlandırın

Yayınlayan Unknown | 17:59 Kategori:

Yeni bir blog oluşturduktan sonra tanınması, ziyaretçi ve yorumların gelmeye başlaması biraz zaman alabilir.Bu süre blogdan bloga değişebilir ama türü ne olursa olsun her blog bu süreci yaşar. 

Blogcu olarak sizin yapmanız gereken şey kimse gelmiyor, kimse yorum yazmıyor diye blog yazmaktan vazgeçmek değildir.Zira blog yazmaya yeni başlayanların büyük çoğunluğu bu hatayı yapmaktadır.

Ayak Ayakkabı Adım

Yapmanız gereken şey, bu sürecin doğal bir süreç olduğunu bilmek ve blogunuzun gelişme sürecini hızlandırmak için çalışmaktır.Bu süreci hızlandırmak için neler yapabilirim diye soracak olursanız, işte birkaç ipucu… 

Sık Yazın 
Bloglar için güncellik çok önemli.Özellikle blogunuz yeniyse bol bol içerik üretmelisiniz.Bir blogcu için hergün yeni yazı fikirleri bulmak ve onları yazıya dökmek çok zordur, kabul ediyorum ama blogunuzun gelişim sürecini hızlandırmak için biraz fedakarlık yapmalısınız. 

Sık güncellenen blogların takipçi ayısı artacağı gibi Google’da daha fazla içeriği olacağı için organik trafik kazanma şansı da artar. 

Diğer Blogcularla Network Kurun 

Diğer blog yazarlarıyla iletişim kurmaktan, soru sormaktan, yardım istemekten, sohbet etmekten çekinmeyin.Bu size hiç birşey kaybettirmez.Aksine birbirinize destek olarak blogunuzun gelişme sürecini hızlandırabilirsiniz. 

Bu kadar fazla sayıda blogun ve blogcunun olduğu bir ortamda tek başınıza hareket etmek gerçekten çok zordur.Onlara link verin, yazılarına yorum yazın, blog dünyasında aktif olun. 

Sosyal Medyayı Kullanın 

Amacınız yazılarınızı daha fazla insana ulaştırmak değil mi? O halde sosyal medya sizin için kaçırmamanız gereken bir fırsat.Mümkün olan her sosyal platformda bir hesap oluşturarak hedef kitlenize ulaşın.Onlarla iletişim kurun, blogunuzdan ve yazılarınızdan bahsedin.

Konuk Yazar Olun 

Konuk yazarlık hem diğer blogcularla iletişim kurmak, hem de blogunuza trafik sağlamak çin kullanabileceğiniz en iyi yöntem.Hedef kitlenizin takip ettiği blogları tespit ederek onlara konuk yazar olun. 

Eğer başka bir blog için içerik üretme fikri size saçma geliyorsa konuk yzarlığın faydalarını henüz anlayamamışsınız demektir.O halde sizi konuk yazarlığın faydalarını somut bir şekilde gösterdiğim yazımı okumaya davet ediyorum. 

Blogunuzu geliştirmek ve belli bir düzeye getirmek için çok çalışmaya ve zamana ihtiyacınız olduğu kesin.Ancak yazdığım bu öneriler, blogunuzun gelişme sürecini hızlandıracaktır.Bundan emin olabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube